Kłopoty z przechowywaniem jedzenia w restauracjach
Z jednej strony z pewnością nie chcesz mówić gościom, że nie ma jakiejś potrawy, z drugiej natomiast zakupienie zbyt dużej ilości składników, które później mogą nie zostać przerobione spowoduje realne straty – bez wątpliwości doskonale znasz ten dylemat. Jeśli chcesz go uniknąć, musisz opracować dobry system przechowywania żywności w swojej restauracji.
Najmocniej polecanym sposobem przechowywania jedzenia, który zwykle nie powoduje żadnych strat w jakości, bez wątpliwości jest zamrażanie żywności. W Twojej knajpie bez wątpienia musi się więc znaleźć zamrażarka niskotemperaturowa, dzięki której będziesz mógł naprawdę wiele zaoszczędzić – warto zobaczyć. Jeżeli Twój kucharz będzie pewny, że danego składnika jest zbyt wiele i nie zdąży go wydać przed jego zepsuciem się, po prostu włoży go do zamrażarki i ustawi odpowiednio regulator temperatury (sprawdź tutaj: sprawdzony regulator temperatury). To bez wątpliwości jeden z najlepszych sposobów na przechowywanie żywności.
Co jeszcze
Staraj się, aby Twoja karta nie była zbyt obszerna – to właściwie zawsze gwarancja świeżości żywności.
Jeśli żywo pasjonuje Cię analizowana w tym artykule sprawa, to dodatkowo zobacz ofertę w serwisie (http://autokasacjaklecko.pl/sprzedaz-uzywanych-czesci). Z pewnością odnajdziesz w niej coś atrakcyjnego dla siebie.
Na dodatek wykorzystuj z pomysłem resztki z jednego dania do przygotowania – wówczas niewątpliwie nic się nie zmarnuje.